Siste dag: ungdomskonferansen 2015

 • 26.10.2015 - 09:42Det var egentlig meningen at jeg skulle oppdatere hver dag. Men jeg unnskylder meg med at å sitte i komiteen i år, og ikke bare være deltaker tok litt på kreftene mine. Etter alle avstemninger igår, og alle deltakere var sjekket ut av hotellet, skulle jeg bare ta en liten kvil. Hva skjedde? Jeg våknet opp midt på kvelden. Sovnet med linser på og alt. Men skal slenge inn en collage ila uken av hva som skjedde i korte trekk. Hvis du følger meg på Snapchat har du kanskje fått med deg det meste. Jeg heter rosa4life .... Hehhh

I år også heiv jeg meg opp på talerstole. Det var litt mindre skummelt enn i fjor. Men jeg ble skikkelig nervøs. Blir bare bedre for hver gang. Denne gangen husker jeg vartfall 60% av hva jeg sa når jeg sto der oppe. Var du med? Isåfall, møttes vi? :-)

#blog #blogg #industrienergi #ungdomskonferanse2015 #ieungdomskonferanse 

 

0 kommentarer

Morgenstund: IE's ungdomskonferanse

 • 23.10.2015 - 08:58

Idag sto jeg opp ganske tidlig iforhold til hva jeg måtte. Hadde en drøm om at vi fikk bot på bilen (som jeg ikke har), så da var det bare å pelle seg opp å sminke vekk angsten. Siden jeg var 1 time for tidlig til frokost, hentet jeg en kopp kaffe og tok masse selfies som en hverdags narsissist. You're welcome!

Nå gleder jeg meg masse til min kjære romkamerat Ann kommer. Vi ble kjent i fjor på samme konferanse, og nå ville vi dele rom igjen. Insta bffs.

 

#blog #blogg #industrienergi #ungdomskonferanse #kaffe #clarionhotel #osloairport #selfie2 kommentarer

Take off

 • 22.10.2015 - 11:11

Da skal det blogges de neste dagene :-) Endelig har jeg tid til det igjen. Det som skjer, er at jeg som nevnt tidligere har Vært med å planlegge ungdomskonferansen til IE. Derfor reiser jeg snart til Oslo.

Jeg gleder meg kjempe masse! Dette er andre gang jeg er med på ungdomskonferansen. Sist var knall gøy, og jeg skal dele rom med samme skjønnas som ifjor. Hun kommer dagen etter, så jeg får privilegiet med å flytte inn på rommet vårt først. Mohahahha!  Skal ta all plassen! Neida,  jeg er veldig flink på å dele. Sliter nok med dårlig samvittighet når jeg ikke har gjort noe galt. Så tar aldri med plass enn andre i slike situasjoner. Planen  for kvelden er å chille på rommet etter møtene våre er over, og få freshet opp brunfargen min. Det blir nais. Snakkes snart dere ♡♡♡

Jeg måtte bare hente meg en pose chips på butikken først, så jeg kan fylle munsje etter fylla på lørdag. Overlever ikke uten chips og sjokoladene dagen derpå. Ignorer trusene i bakgrunnen. Huff x'D

 

#blog #blogg #reise #oslo #frastavanger #gardermoen #endeligbloggerjegigjen

4 kommentarer

Fagprøven min

 • 14.08.2015 - 18:44

De som kjenner meg eller er venn med meg på face, så vet du dette allerede. Men etter 2,5 dager fikk jeg svaret.


Alle utenom meg og Hege har secret identity, inntil de sier til meg de ønsker å ikke ha det.
Jeg synes bare dette ble ett asm bilde. Dette var forresten på framtiden av rapporten min.

Dag 1: 

Startet ganske chill i humøret, lite nervøs. Jeg gikk til "trekanten" for å møte sensorene mine og få utdelt oppgaven. Da kjente jeg det startet. Adrenalinet. Det pumpet ikke hardt som når man er skikkelig oppskakket, mer rolig jevn tilførsel av adrenalin gjennom hele dagen. Det var veldig spennende å endelig få oppleve det jeg har jobbet mot i 3 år nå. 1 år skole, og 2 år i arbeid/lære. Oppgavene var grundige, men lette. Ikke enkle, men lette fordi jeg har satt meg veldig inn i hva jeg arbeider med.

Dag 2: 

Adrenalinet holder seg stabilt høyere enn vanlig gjennom hele dagen. Dette var skrivedagen. Jeg skrev en rapport på noen sider, og noen tusen ord. Min herlige mentor Hege korrekturleste rapporten min. Jeg fikk nemlig ikke ordkorrekturen på word til å fungere på min maskin. Rapporten ble levert rundt 1500 tiden, og jeg kan trygt si at jeg har aldri vært så nervøs som jeg var da jeg trykket send. Har jeg glemt å ta med noe super viktig? Kommer jeg til å stryke pga. en liten kolonne som ikke ble med? 

 


Extra speciall thanks too by Poo, som kjørte meg til jobb hver dag mens dette pågikk. <3 <3

 

Dag 3: 

Jeg skulle få svar før klokken 12 om jeg får bestått, ikke bestått eller Meget Godt Bestått. Og gjett hva. Ikke før klokken var 10, fikk jeg e-mail fra prøvenemda. Jeg BESTOD MEGET GODT !! Nå føler jeg at det var verdt å arbeide for lærlinglønn i 2 år. Virkelig. Jeg har hele tiden hatt målet i øyne, men nå er dagen her. Og jeg vil skrive det ut til hele verden. " Finally ! I did something with my life ".

Jeg hadde ikke trodd dette, men jeg kjenner det er med en tungt hjerte jeg forlater mine herlige kolleger om 19 dager. Jeg kommer til å holde kontakten med mange av de. Don't get me wrong. Vi bor jo i samme by... Men jeg kommer til å savne "jobb gjengen". Vi lo mye og koste oss mens vi arbeidet. Noen perioder var det veldig hektisk og man fikk knapt drukket kaffen sin. Men for det meste hadde vi et balansert og godt arbeidsmiljø, og godt humør. Om noen av oss skulle ha en dårlig dag støttet vi hverandre. Håper virkelig jeg finner en like koselig gruppe mennesker å jobbe med i framtiden.


 

Next step:
Nå må jeg nesten bare gå på NAV... Det gruer jeg meg veldig til. Det er fordi systemet et veldig innviklet og vanskelig å forstå seg på. Missforstå meg rett. Jeg elsker Norge, og at staten hjelper oss når vi er mellom arbeid. Men jeg vil helst i arbeid. :-) I mellomtiden tror jeg bloggen kommer til å bli tatt bedre vare på fra min side. Ettersom jeg kommer til å ha kjedelig mye fritid.

#blog #blogg #fagprøve #bestått #megetgodtbestått #laboratorie #laborant #labteknikker #meg #sensor #rogaland #stavanger #såstolt


0 kommentarer

Natt arbeid

 • 10.07.2015 - 22:40

Denne helgen er det min tur til å ha vakthelg.  Siden jeg er lærling, og nettopp fant ut at jeg ikke får mer stipend , så er det veldig herlig å få lov til å være med på vakt ordningen. Det suger virkelig at en lærling skal få stipend på 10 mnd periode (1 vanlig skoleår). Vi som er lærlinger jobber jo 12 måneder i året og ikke 10... Heldigvis er jeg snar ferdig og får forhåpentligvis en fast jobb med skikkelig inntekt.

Men jeg overlever. Jeg har fres i kaffekoppen, og fikk meg noen timer søvn etter dags skiftet. Våknet av meg selv rett før jeg fikk telefon om at jeg måtte løpe ned. Så nå sitter jeg her med "sove sminke". Kommer nok til å bli litt rar i hodet mot slutten, men sånn er det å jobbe natt. Har fått unna det tyngste arbeidet først så det er safe.

Uten å si for mye, så har det blitt krøll i all ferien her, så kunden trengte noe utstyr pronto. Men det vil si noen ekstra timer overtid for meg og min kollega. Andres "screw up" gikk til vår fordel.  ^^,


 

#blog #blogg #jobb #arbeid #skiftordning #jobbhelg #helgearbeid #lærling #lønn #stipend #studielån

1 kommentar

Oppmøte i Stavanger - Historisk politisk streik mot raseringen av AML

 • 28.01.2015 - 18:04

Kjempebra oppmøte i Stavanger idag! Godt jobba alle sammen. Det her burde sende beskjed så det hyler etter. 

I Stavanger og over hele landet var 1,5 millioner mennesker tatt ut i streik 28.01.2015, mellom kl. 14:00 og 16:00. Arbeid ble lagt ned av alle yrker. Tog, busser, trikker, det meste av kollektivtrafikk var stanset. Og tusenvis av arbeidere over hele landet møtte opp på bestemte plasser, for å vise sin motstand. I Oslo møtte mellom 8 - 10'000 mennesker opp utenfor stortinget. Det var allsang, og fakkeltog i Tromsø. Regjeringen har lagt ut et forslag om å endre aml på 9 punkter. De folk ser seg mest berørt av, er midlertidige stillinger og kutt i overtids betalingen. Dette godtar vi ikke fra en arbeidsminister. Hvem er det han arbeider for? Ikke arbeiderne hvertfall. Nei og fy og esj! Hvis de vedtar dette vil selv den norske befolkningen, ta ting til høyere grader enn sivil stående protest. 

#stavanger #blogg #blog #oppmøte #28012015 #aml #lo #streik #mittarbeidsliv #forsvaraml

2 kommentarer

Klar for streik

 • 28.01.2015 - 11:18

Nå er vi klare for å streike mot regjeringens forsøk på å rasere arbeidsmiljøloven (AML). Dette kan vi ikke godta. Hvis du vil lese mer om dette kan sjekke ut www.mittarbeidsliv.no

Vi markerer vår motstand ved å legge ned arbeidet vårt i 2 timer i dag. Fra 1400  til 1600.  I tillegg blir vi å stille opp på torget i Stavanger med plakater, for å understreke motstanden. Håper så mange som mulig møter opp. Dette er kjempe viktig. Om du har mulighet, så sleng deg med. Det er organisert møter i alle de store byene. Sjekk ut linken over for å finne hvor du kan møte. Sees der!

Her et ett par plakater jeg og KM laget helt selv igår.

#blog #blogg #aml  #streik  #lo #arbeidsmiljøloven #forsvaraml

2 kommentarer

Brannslukning

 • 23.10.2014 - 15:44

Idag deltok jeg på brannslukningskrus. Min første tanke var at dette kom til å bli standard "ikke sett stearinlys nært gardiner etc". MEN jeg lærte faktisk ganske mye nytt, og tenkte dele små tips som man må passe på hjemme. Vi fikk også øve oss på å slukke med forskjellige midler:

 • Vann som funker veldig bra på de fleste branner, utenom elektrisk brann og brennende olje. 

 • CO2 som også virker veldig bra på det meste, spesielt elektrisk brann. CO2 gir ingen søl å tørke opp etterpå ettersom det bare er gass. Men vær obs på å ikke få gassen på fingre eller bar hud. Gassen er veldig kaldt om det resulterer garantert i frostskader. Du kan så og si knekke av det fråsne området. 

 • Skum som er anbefalt av de fleste som selger (ikke proffe selskaper), men eks clas olson og biltema selger disse. Det er fordi det er billig for de å produsere. Det er viktig å ikke spare på kronene når det kommer til rednings- og varsling utstyr. Det kan koste deg livet.

 • Pulver kunne vi ikke teste, ettersom det ville skadet lakken på bilene i bakgrunnen. Men pulver er den mest effektive og beste måten å slukke en brann med. Det er anbefalt av brannvesenet å ha dette på soverommet slik at du lett kan forhindre en brann fort som faen.
   

OBS! Prøv alltid apparatene med en liten sprut rett før du peker den mot brannen. Om det skulle være CO2 lekkasje burde du ta på deg hansker slik at du ikke mister fingrene i forsøket på å redde liv.

Når du er våken og noe skulle begynne og brenne, er det lurt å bruke vann, en pute eller et tykt pledd. Ikke slå mot flammen, da blir den større. Legg heller kvelende matreale over flammen. Selv om pleddene dine er av bomull eller plast, så vil de være tykke nok til å slukke en liten brann.

Om en person skulle ta fyr, slukk ført hodet for å redde luftveiene. Her gjelder samme teknikk som nevnt over. Ta jakken din eller det du har tilgjengelig å trykk på flammen. Da vil brannen dø av surstoffmangel. IKKE slå!! 

 

Små ting som er lurt:

 • Ikke spar penger når du handler brannvarslere eller slukkere. Prisen har noe å si på kvaliteten.
 • Brannvarslere varer max 10 år. Kjøp helst varslere med 10 års batteri. Når den da piper om lavt batteri, er det på tide og bytte ut hele apparatet. 
 • Med seriekoblede varslere, kan du koble dine varslere opp med en god nabo sine, når du reiser på ferie.
 • Sjekk stikkontaktene til stekeovnen og varmtvanns-tanken din. Om de begynner å bli brune er de i ferd med å ta fyr. (Dette fordi de alltid står i og suger strøm).
 • Billige stearinlys har ustabil blanding i voksen, og kan spontant bryte ut i store flammer.
 • Når du bruker padder, skal adapteren som suger mest strøm ligge innerst. Ellers vil den suge mye strøm forbi adaptere som ikke trenger like mye, det er brannfarlig.

 

Håper dette hjalp deg også, jeg skal iallefall bli mye nøyere når det kommer til brannsikkerhet hjemme.
Kommer til å sjekke alle disse tingene med engang jeg kommer hjem.

 

#brann #brannkurs #brannsikkerhet #blog #blogg

 

2 kommentarer

Nytt kontor = ny kleskode

 • 02.09.2014 - 16:06

Endelig slipper jeg å tenkte på hva jeg tar på meg om morgenen! Jeg har ødelagt et par gode jeans, og ett par nydelige "uggs" på den forrige avdelingen jeg jobbet på. Der var det mye olje som skulle homogeniseres (ristes), veies, tennes på og i det hele tatt bli tatt hit og dit i små bokser. Da ble det selvfølgelig endel uhell med klønete meg, å klær og sko ble ødelagte.


Hvis du kommer inn døra mi, så e det dette trynet du møter. Sitter her og skriver rapporter som regel.

Nå når jeg har skiftet avdelig, og jobber kun med gass. HALLELUJA! Jeg sier ikke at jeg ikke trivdes på den gamle avdelingen, for dert gjorde jeg så absolutt. Men nå kan jeg shoppe klær uten å tenke "åh den er for fin, den kan jeg bare bruke i helgene så jeg lar den være". Det blir nok en overgang å gå fra tights og singlet til jeans og fine sko. Rehab fra dårlig stil rett og slett.

Kommer du innom ofte, legger du merke til at jeg gjør slike ting. Men det tar noen besøk før jeg kjenner deg godt nok.
Vet forresten ikke hvor de gråe stripene på bildene kommer fra. Noe skjedde ved overføringen fra mobil til pc.

En annen ting, er at på denne avdelingen er temperaturen over frysepunktet, altså jeg trenger ikke kle meg i ullgenser midt på sommeren. Det er ekkelt å svette til og fra jobb bare for å ikke fryse på jobb. Eller fryse på jobb for å ikke svette til og fra. Problem løst! Hva går du i på jobb??

#blog #ProblemLøst #kontordama

1 kommentar

Hvordan overleve uten lummer

 • 11.06.2014 - 08:16

God morgen fra kontoret! Nå sitter jeg her mutters alene og prøver å våkne. Maskinene er skrudd på og står å koser seg med kontrollene. Får vell ta meg en fres for å starte hodet skikkelig. Vurderer å være snill å lage kaffe til de som kommer senere. Grunnen til at jeg bare vurderer det, er fordi det ofte er bare meg som møter opp. Så gidder ikke sløse kaffe ettersom jeg har sluttet å drikke det selv.Dilemma! Nok engang er det en strålende solskinns morgen i Stavanger, og jeg går med nokså lite klær. Få klær til damer er designet med lummer. Så må ty til harry løsningen med lipglossen i BH'en, + kort og mobil i buksekanten. Tok bilde med mobilen så stappet en post-it lapp nedi for å illustrere... Flere som kjenner til problemet?#blogg #stavanger #jobb

4 kommentarer
 • Eldre innlegg
hits