SE ! Jeg har strikket

 • 26.08.2015 - 18:18

 

Denne genseren er den første genseren jeg har strikket. Den brukte jeg 4 dager på, og jeg gjorde den ett par jul'er tilbake. Nå som høsten er her og de virkelig kjølige temperaturene begynner å komme blir det godt med flere slike. Derfor, med skapet fult av billige strikka gensere fra etc. skal jeg strikke den på nytt. Men i litt mindre størrelse, annen farge og kanskje i crop? Eller en crop og en overlang. Får se hva det blir til. Må handle garn først. Har fått skikkelig strikke dilla igjen.  I ♥ it.

Sorry not sorry jeg har vært litt borte. Er endel rot i privatlivet jeg må ordne opp i. Så plutselig kan jeg bli borte. Men regner med jeg framover vil bruke bloggen for å tenke på noe annet. Så enten blir det innlegg hver dag, eller så forsvinner jeg en uke. Tiden vil vise.

 

#blog #blogg #strikking #strikk #strikke #hjemmelaget #oppskrift #minførstegang

10 kommentarer

DIY - Knivstativ

 • 06.07.2015 - 17:15

La gammelt bli nytt. Dette knivstativet fikk vi av svigers. Så det var allerede godt brukt når vi tok over for 2 år siden. Nå som vi har kjøpt nytt knivsett var det på tide og skifte utseende på knivstativet. Jeg brukte blå og sort akryl maling. Det er ikke sikkert det en den optimale typen maling for slikt. Men jeg har endel malings resten fra jeg var 16, og gikk allmenn m/formgivning. Så jeg har endel utstyr.

Uheldigvis bestemte x'en min seg for å hive alle malekostene mine på dynga sammen med mange andre av mine eiendeler. Så jeg sitter igjen med denne ene kosten, så den brukes til alt. Er dyrt for skikkelige koster, så det står ikke øverst på handlelisten akkurat. Fargen på fjølene var omtrent i samme farge som spray malingen min, derfor valgte jeg å blande en mørke blå farge for stativet. Jeg synes det ble mye bedre etter ett strøk maling vartfall.

Før:Etter: 

Kjøpte dette settet med kniver for bare 199,- på coop mega

 

#blog #blogg #diy #maling #gjenbruk #fornyelse #kunst #knivstativ


0 kommentarer

Do It Yourself - Spraymaling

 • 29.05.2015 - 20:11

Det var en vakker vår dag i 2013. Min kjære samboer kom hjem med noen nydelige hvite blomster til meg i en hjertevase. Det var så utrolig søtt <3 Helt uten grunn fikk jeg bare belønning. Det er noe av det koseligste. Selv om jeg ikke har noe særlig grønne fingre, er det alltid kjekt å få oppmerksomhet av sin kjære.

Vasen har jeg holdt på siden. Men rød fargen passer ikke helt inn i mitt hjemme miljø. Så idag, 2 år senere. Får vasen seg en makeover. Jeg har blitt helt avhengi av å spray male pynte tingene mine. Jeg er ennå litt forsiktig og tar ikke de største tingene helt ennå. Det trengs nemlig endel teknikk for å få dette til. Hvem skulle trodd?

Å male møbler med pensel og maling på boks er jo easy peasy. Men spray maling har endel særegne ting å ta hensyn til:

 • Man skal ikke spraye for nært.
 • Ikke spraye for tykke lag, da begynner malingen å renne. Dette trenger jeg mer trening på.
 • Når man ikke har et rom inne som egner seg til slikt. Må man spraye ute. Det gjør jeg. Og der må man også ta hensyn til vinden. Den drar lett med seg malingen og hiver den på vegger, ingenting og deg. Så ha på stygge klær seff.
 • Det er mye dritt som svever rundt når man holder på med maling, så bruk basic verneutstyr.
   


Step by step::::

Finn en gjenstand du vil forbedre. Mist den i gulvet mens du skal ta før bildet. Lim den sammen igjen, og fortsett som om ingenting skjedde. Legg ned avispapir slik at ikke uteplassen blir tilgriset. Det hindrer også støv fra å flyge opp å feste seg på gjenstanden. Spray ivei og kos deg herfra. Det må nesten tas på gefylen med spray teknikken.

Putt i noe blomster. Akkurat nå er det jo knall sesong for å ta seg en tur ut i naturen og plukke egne. Jeg gikk for lilla roser. Jeg tror nok jeg snur den på hodet imorgen. da har den tørket ordentlig, og jeg kan gi den et komplett lag på undersiden.

 

 

#blog #blogg #diy #spraymaling #spraypaint #hjemmelaget

0 kommentarer

Kjendistegning

 • 02.06.2014 - 19:15

Forrige tegning var det ingen som klarte se hvem jeg hadde prøvd å tegne. Klarer noen å kjenne igjen henne?
Hint: Norsk

Ville være kjempe gøy om noen faktisk klarte kjenne igjen strekene mine ^^, Ellers er denne mandagen like sucky som alle andre. Får servert grillmat og får tegne i fred, så noe godt kom det ut av dagen.

#blogg #stavanger #tegning #art

12 kommentarer

Prøver meg på kjendis tegning

 • 01.06.2014 - 20:40

Som nevnt tidligere har jeg hatt en 4 års pause far tegning. Tenkte å prøve meg på kjendis tegning, det ble ikke så kjempe vellykket. Ser du hvem jeg ha prøvd å tegne? La på noen filter, den originale er den nede i høyre hjørne, ser litt blurry ut pga den er forstørret endel. Jeg synes selv det ligner på en helt annen person en det skulle være. Å tegne neser slik de faktisk ser ut et min store svakhet. Jaja, øvelse gjør mester :) Setter pris på konstruktiv kritikk!

Kos dere videre, mandag i morgen, så det er bare å slappe max av så lenge man kan <3

#blogg #tegning #kjendis #søndag

11 kommentarer

Tegna iste

 • 22.11.2010 - 20:11

Esj, må bli flinkere til å tegne, det her ser jo ut som en treåring har tegna.. men men =)
Det er nu det eneste fornuftige jeg har gjort idag.

Det æ brukte:
- Fingran
- Myke pastellfrager (som æ fannt gjemt idag) 15 farger. Brukte 12.
- Ett stk. A3 ark
- Ett stk. A4 ark
- Våtservietter
- Maskeringstape (til å holde arket i ro på bordet)
- Fixative spray


Ka syns du d ligner på? :S
Sku liksom bli ei magisk dama der allt bare flagra meeeen. Kan vell skylde på en ting :) Fargan e mye finere IRL.
Tenkte på å male noe siden fannt pappeska me alt malingsutstyre mitt :D Yeei! Men ka skal man male? O.o

-SmarteStine

2 kommentarer

Tegna litt idag !

 • 09.11.2010 - 21:01

Kjede mæ mens typen sitt å spille ps3 :/
Blæææh d e kjedelig å se på...
Fannt ut æ ville male, men etter allt flyttekaose e d jo umuli å finne d man vil! Men fannt tegneblokka og noen Pastel kritt :) Fikk nu tilfredstilt uroligheta mi litt me dem.Jeg brukte:
- Rød og sort pastell kritt
- Tykke tegneart i blokk
- Fingrene
- Fixative incolore perfix

Bynnte å skisse med rødt, for så å gjøre strekene mer markerte med sort. Avsluttet med en spray som dekker tegningen slik at fargene ikke blir smødga utover.
Portrettet ble til en jente med psykiske og samfunnsmessige problemer :P
Har ikke funne ut ka æ skal kalle bilde enda,

ka syns du d skal hete?-SmarteStine

0 kommentarer
 • Eldre innlegg
hits